Hundehvalpe

   
Vores 13 dejlige hvalpe søger nye hjem, tidligst fra d. 7/2 2009 hvor de er 8 uger.

De bliver chippet, vaccineret og ormebehandlet x 3 herfra. Herudover starter vi deres prægning så de er vant til børn, andre dyr, biler etc. Det skulle gerne gøre dem nemmere at træne for jer.
Både Sheila og hannen som hun er parret med har et rigtig godt temperament, og tilsammen skulle det blive nogle rigtig gode hvalpe. Rottweileren er kærlig, loyal og intelligent. Den er en god brugshund, men egner sig i den grad også til familiehund. Dens høje intelligens og stærke flokmentalitet gør den nem at træne.  Træning og aktivering er  til gengæld også nødvendig for at få en glad og velafbalanceret brugs og familiehund.
Faren til hvalpene er stambogsført, Sheila er uden stambog, men den eneste konsekvens heraf er at hvalpene er billigere og at I ikke kan udstille dem eller deltage i konkurrencer på højt plan.

Nogle tror, fejlagtigt, at Rottweileren er aggressiv af natur, det er bestemt ikke tilfældet, tvært imod. Dog er den, som skrevet, meget nem at præge, og det i positiv, såvel som i negativ retning, hvilket gør det nemt for de forkerte ejere at præge hunden i uheldig retning. Af samme grund forbeholder vi os retten til ikke at sælge hvalpe til individer, vi ikke føler egner sig som ejere af en Rottweiler. Hvalpene koster 4000 kr. reservation er bindende og depositum er 1000 kr. Kom endelig på besøg og hils på hvalpene og Sheila, vi forventer på ingen måde at et besøg resulterer i en reservation, men det kan være en glimrende måde at få et indtryk af racen, hvalpene og de vilkår, de lever under.

   

Opdateringer

Vi vejer hvalpene hver 2-3 dag.
Se opdateret vækstskema her

5/1 2009

Nu har hvalpene fået udvidet deres "rede" pladsen var så småt blevet lidt trang.
De har sådan set næsten indtaget hele køkken-alrummet:o)
De er også ved at lære, at spise af et trug, som man kan se på billederne i albummet. Det er noget griseri, men overordentlig nuttet at se på. Det kræver lidt opmærksomhed at fravænne så mange hvalpe, Sheila sætter enorme mængder mælk og efterhånden som hvalpene spiser mindre hos hende, passer vi på, hun ikke får brystbetændelse.

Vi øver også renlighed, det gør vi ved at lære hvalpene at besørge på alle mulige forskellige underlag, det skulle gøre renligheds træning meget nemmere senere hen.

Dagens hjemmetimer tilbringes i stor stil hos hvalpene hvor vi vænner dem til at blive håndteret på alle mulige måder, også at få checket ører, tænder osv. Børn fra nær og fjern kommer og leger med hvalpene, det bedste af det hele er, at Sheila tager alt med ophøjet ro.

12/1 2009

Det går bare fint med renlighedstræningen, over al forventning faktisk. Vi har bygget en kasse som hvalpene kan besørge i, når vi ser, de skal af med noget, flytter vi dem stille og roligt op i kassen. Allerede nu, på 3. dagen er mange af hvalpene begyndt at gå derop selv. Det havde jeg helt ærligt ikke regnet med, men det letter godt nok rengøringsloadet en del.

Hvalpene er blevet meget bedre til at spise af trug, og de spiser mere og mere fast føde.
Fravænningen går fint, Sheila har godt nok fået en lille byld som vi må til dyrlæge med, jeg tror, det er en hvalp som har kradset hende, men jeg forventer, det bliver helt udramatisk.

Det bedste ved at være en lille hvalpe er alle de besøg man får, det er bare hyggeligt. :o)
Mange af dem er rundet de 3 kg nu, 4 uger gamle. Personligheder vokser og bliver tydeligere dag for dag.

10/1 2009

Se er den første lille hvalp garanteret et nyt hjem, tæve nr. 6 er således reserveret, hun skal hede Sasha og skal flytte til Sjælland når den tid kommer.

15/1 2009

Så er tæve nr. 4 reserveret, hun skal hede Freja og bo her på Langeland.

16/1 2009

Så er tæve nr. 1 reserveret, hun skal hede Ziva og til Odense og bo.
Så er vi begyndt at tage hvalpene med ud 2 ad gangen i første omgang. Det er en stor verden at opleve, men de tager rigtig fint imod det og er enormt nysgerrige.
Leg bliver en stadig større del af hverdagen, det er nu rart at de kan være vågne uden at være sultne.
Deres "kasse" skal udvides til at omfatte en større del af  køkken-alrummet og baggangen her i weekenden, så har de mere plads at løbe rundt på.

17/1 2009

Nu er den første hanhund reserveret, det er  hanhund nr. 2, han skal hede Kenzo og flytte til Hobro.

24/1 2009

Sikke tiden går, så er hvalpene 6 uger gamle og efterhånden nogle store krabater. Vores vægt vejer kun op til 5,4 kg. så vi har måttet improvisere og veje hundene sammen med os på vægten. De sidste nye vægtangivelser på skemaet er således med lidt større usikkerhed, den vejer kun med 500 grams nøjagtighed.
Hvalpene elsker at være udenfor og vi er begyndt at tage dem med ud at køre tillige med. De kommer med 2 af gangen, så kører vi en tur og besøger et sted de ikke har været før. De tackler det alle rigtig godt, og jeg tror, de har godt af at opleve en masse allerede nu.
De har også netop fået klippet klør for 2. gang, det accepterer de også rigtig fint. Nu venter vi bare på nogle rigtig gode familier til de sidste hvalpe.

27/1-09

Så er endnu en lille mand reserveret til et nyt hjem. Det er han nr. 5 og han skal hede Rocky
Socialiseringen og prægningen af de små basser går rigtig godt. De er alle gode til at køre bil, og de  nyder havens store vider. De hvalpe som allerede er reserverede og som har fået navne, kalder vi ved deres navne rigtig mange gange hver dag, jeg tror bestemt de efterhånden forstår pointen :o)

28/1-09

Første dobbelt bestilling! Rømø tager deres del af kuldet med tæve nr. 2 som heder Emma og tæve nr. 5 som heder Signe.

29/1-09

Så blev den sidste tæve garanteret et nyt hjem, tæve nr. 3 er reserveret, den hedder Tilde og bliver på Sydfyn.

30/1-09

Endnu en hanhund reserveret, han nr. 7, han afventer stadig et navn, men skal blive på Langeland.

Nu er hvalpene ved at være noget store. prægningen går godt, de håndterer alle bilkørsel meget fint, de lægger sig til at sove på stribe. Ligeledes, det at komme et fremmed sted håndterer de fint, alle meget nysgerrige og tillidsfulde.
Det er planen, hvalpene skal introduceres for vand, og have deres første bad i dag eller i morgen.

2/2-09
Han nr. 1 er nu reserveret, han hedder Rex  og skal flytte til Tappernøje.

6/2-09

Nå, alle hvalpene fik deres første bad d. 30. det var en oplevelse, omend noget tungt at bære 13 tunge hvalpe ind og ud af badekarret. Til gengæld elskede de alle sammen vand, det største problem var at forhindre dem i at drikke af det, for efter et par hvalpe var det ikke sådan rigtig rent længere ;o)

Siden sidst er der også sket det dejlige, at de sidste hvalpe har fået nye hjem, ihvertfald lovning på at skulle flytte til nye hjem. " familier har måttet hoppe fra, men der stod heldigvis nye familier klar til at tage over, og så er det jo trods alt bedre at det er før, end efter, hvalpen er flyttet. Der er nu 7 tilbage på Asbjerggaard som bliver hentet i løbet af weekenden og næste uge.
 

OP                                                                                                                           Se her!
                                                                                       Flere billeder